Weer iets wat zo gewoon lijkt maar eigenlijk echt zwaar interessant is. Je sluit je ogen en je hersenen gaan uit. Je merkt niets en plotseling gaan er een aantal uur voorbij en gaan je hersenen weer aan.
Toch is het vreemd. Ik zeg altijd heel stoer dat slapen zonde is van je leven. Je doet niets, je bereikt niets, je eet niet, je helpt niemand, je verdient geen geld, je ontmoet geen mensen, je communiceert niet. Maar toch doen we het met z'n allen zo'n 30% van onze tijd op deze ronddraaiende bol. Dat is toch opmerkelijk.
Uitslapen
Slaap is op zich wel positief. Mijn bed is soms echt mijn beste vriend. Af en toe verheug ik me er echt op om te gaan slapen. Of uitslapen, dat is pas geweldig, daar kan ik me een hele week op verheugen. Wakker worden zonder wekker en er gewoon niet uit hoeven gaan.
Maar slaap is soms ook poep. Soms heb je er geen tijd voor of geen zin in, maar je moet toch een keer slapen anders doet je lichaam het niet meer. Ik bedoel, als we niet hoefden te slapen hadden we bijna dubbel zoveel tijd voor andere dingen.
Soms is het ook zwaar moeilijk om in slaap te komen. Ik ken genoeg mensen die gaan liggen en binnen 2 minuten gewoon slapen. Mijn zusje is zo'n wondermens leerde ik deze vakantie toen ik met haar op een kamer sliep. Terwijl zij binnen anderhalve minuut al snurkend en knarsetandend tot rust komt, lig ik daar maar.
Ik ben dus niet zo getalenteerd als zij. De juiste houding vinden is en blijft moeilijk en mijn brein werkt ook nooit echt mee. Nu ben ik, bijvoorbeeld, al bijna 2 uur bezig geweest met bedenken dat ik moet stoppen met nadenken en moet gaan slapen, maar ik slaap nu nog niet. Ik schrijf zelfs een zinloos verhaal over slapen, niet echt een vooruitgang. En over opstaan 's ochtends hoef ik niet eens veel te zeggen. Dat kennen we allemaal. Pure ellende en dan nog erger.
Wikipedia
Eigenlijk zou er echt een vet goeie conclusie moeten komen hier maar die is er niet echt.
Ik wilde gewoon even laten weten dat als je niet zo'n getalenteerde slaper bent je niet de enige bent. En schaapjes tellen werkt averechts, dat las ik net op Wikipedia. Ik denk altijd maar gewoon aan dino's en eenhoorns.